Tips Naikkan Traffic

>> Saturday, November 13, 2010

Hai dan salam 1 malaysia..Hari2 minggu nie memang syok untuk melepak2 dan menenangkan diri..Entry kali ni aku nak share ngan korang antara benda yang korang boleh buat untuk menaikkan traffik blog korang..Secara tak langsung mendapat visitor yang ramai...

Tapi aku jarang je nak buat semua ni, sekadar cakap pandai la..hahahaha..Aku sekadar berkongsi apa yang aku ada, korang cuba lah buat, tengok boleh jadi ke tak..Tak salah untuk try and eror..:-)


1) Cuba Buat tutorial selalu..Sebab tutorial ni akan membantu orang yang tak tahu dan orang yang mencari, tak kisah la tutorial apa sekali pun sebab kita kena fikir yang tutorial yang akan kita buat tu untuk membantu mereka yang tak tahu apa yang kita tahu..Dengan tutorial, macam2 ilmu boleh dikongsi dengan pembaca, dan kita kena ingat orang yang sedang mencari tutorial ini akan search di google, so ini ada peluang untuk mendapat visitor yang ramai jika tutorial yang dibuat baik.



2) Gunakan tajuk entry yang lebih menarik supaya dapat menarik visitor untuk datang ke blog kita.Tajuk entry tersangatlah penting sebab ia adalah ayat pertama sesuatu entry sebelum orang nak teruskan membaca atau pun tak.Kalau tajuk entry biasa je, orang nak baca entry tu pun malas.So macam mana nak ramai kan visitor.Ada jugak yang meletakkan tajuk entry yang tak ada kaitan dengan entry, sekadar untuk menarik minat orang..Betapa hebat kuasa tajuk sesuatu entry.Mungkin tajuk entry ni biasa sangat2, tapi cuba aku letak, tajuk entry ni " aksi awek baju kurung dalam bus"..Sah2 orang akan terus baca..:-)


Tu je la, ada lagi lepas ni, tak larat nak tulis banyak2, kang korang baca sampai keluar muntah hijau, so kasi pelan2 kayuh ye..:-)Mungkin tips nie same je yang macam korang penah baca sebelum2 ni, cuma mungkin nak ingat kan balik je, mana lah tahu ada yang lupa..Sebab aku pun lupa, tulis ni baru ingat balik..Esok lupa balik..hahaha.

p/s : Aku sudah jatuh cinta dengan iphone 4!Ni sumer digi punye pasal, dia ketemukan aku dengan iphone 4, terus jatuh cintak..Bak satu boleh?:-)

3 comments:

hazman aka species1980 November 13, 2010 at 6:51 PM  

tips yang catchy memang sedikit sebanyak membantu secara tak langsung.... tapi contest pun kena best gak....

YobSumo November 17, 2010 at 3:20 AM  

halo halo!

sorry lambat serang sini. haha.

aku pun mcm nak iphone 4 tu, tapi BB lagi best kot. haha pada aku.

btw, good tips n selamat berkenalan :)

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS