Why Smartphones can be Dumbphones

>> Friday, May 21, 2010

Hi sumer dari redfingger ! ! Biar lah dulu ye layout baru nie masih kelam kabut seperti singapura di langgar todak.. huahuahua ! ! Aku masih x berapa pandai nak nak godek2..Sikit2 boleh la derrr..:-)

Aku nak buat contest nie jugak, w'pun macam da terlambat..Sebab awal2 hari tu aku nak buat, tapi x berkesempatan la pulak..So, aku buat je la..Ape salahnye kan..? huahuahua ! ! Jom kita teruskan sebelum korang terus merasa jengkel dengan aku yang merapu ! !


Aku bukan la seorang pengguna smartphone nie..Nak beli tapi masih belum2 beli lagi..Memang Smartphone nie best giler, terutama kepada manusia yang jenis giler bermain internet..Nak2 main blog, twitter, facebook dan macam2 lagi la..Dengan Smartphone nie sumer memang di hujung jari..Serius la wei ! !

Tapi kadang smartphone nie boleh jadi Dumbphone kalau korang nak tau..Sebab ape?sebab internet accses yang macam haram..So kalau da internet service yang korang pakai untuk smartphone korang macam haram, 2 yang jadi ke dumbphone..Yela, pakai smartphone tapi x boleh nak accses internet ! ! Ibarat anjing dengan bayang2 Ibarat aur tanpa tebing la katakan !

Bila da jadi macam nie, so mulalah merangkak2 mencari tempat yang ada wifi la..G lepak mamak kang macam mengong la plak semata2 nak accses internet guna smartphone..Kalau cm2 baik x yah pakai smartphone, baik bawak laptop je g kat mamak..Baik simpan smartphone tu bawah tilam atau pun dalam peti ais dengan suhu -4 darjah celcius ! ! huahuahua ! ! kang tiap kali nak online, nak main fb, twitter, mula lah g kat tempat ada wifi..Malang tu ! !

Name pun da smartphone, untuk memudahkan kita untuk accses internet dimana jua kita berada..Malang kan kalau guna smartphone hebat, tapi guna internet provider yang macam haram ! !

So aku nak bagi tau, Digi ada menawarkan sesuatu yang menarik memang meletup ! ! Tawaran nie memang sesuai untuk mereka yang da pakai smartphone atau baru nak pakai smartphone..Kenapa aku cakap macam tu?? Sebab Digi menawarkan DG Smart Plan..Plan yang terbaik untuk smartphone ! ! DG Smart Plan nie hanya RM 68 sebulan untuk UNLIMITED accses ! ! Memag menarik kan? So bila da unlimited, x kan terjadi nya masalah smartphone akan menjadi dumbphone, sebab boleh accses internet 24/7 w'pun kat mane berada..


Best kan DG Smart Plan ni?No Minimumm call usage tu & 100% Rebat ! !

So kepada pengguna2 smartphone dan bakal nak pakai smartphone, ambik la pakej DG Smart Pla nie ye..Jangan sampai nanti pakai smartphone sekadar nak belagak je..sebab x blh accses internet ! ! Pakai smartphone, tapi just hantar SMS and call je..Sungguh malang tu ! ! huahuahua ! !

Lagi satu, Digi ada buat satu party yang memang hotzzz, kalah segala party yang lain kot aku rasa..Digi ada buat sat party yang bernama "BREAK FREE WITH DIGI"..Belum start pun lagi party nie, namenye je da best kan?Korang mau join x?Kat bawah nie ada details sikit tentang party nie untuk korang semua..

Date: 29 May 2010 (Saturday)
Time: 6pm – 10pm
Venue: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya 

Party nie ada ada tema tau..Tema nye adalah COSTUME PARTY..Aku pun x pasti la macam mane tema nie..Tau la sikit..Da ada da dalam kepala otak nie nak pakai ape kalau dapat invitation nanti..Apakah??Tunggu.... huahuahua ! ! Selain tu ada hadiah lagi ditawarkan pada party ini nanti...Hadiah nye adalah : 
 teruja tak ? ?

Best Pre - Event Blog Post - Blackberry Bold 9700 .
Best - Dressed Blogger at The Party - HTC Legend . 
Best - Post Event Blog Post - Blackberry Bold 9700 .
Runner - up for Post - Event Blog Post - Blackberry Curve 8250

So, mari lah kita beralih kepada DG Smart Plan kepada semua pengguna smartphone dan mereka yang nak pakai smartphone, jangan jadikan smartphone anda dumbphone ye ! ! Beralih la kepada DIGI sekarang juga denagan DG Smart Plan ! !

DIGI, ALWAYS THE SMARTER CHOICE !!

4 comments:

BeaN MorENo May 21, 2010 at 2:20 PM  

wah bob sudah mengorak langkah...

redfingger May 21, 2010 at 2:25 PM  

hahaha..
mane ada bean...
teruja ngan rupa blog baru..
cm rajin plak sikit..huahuahua ! !

Tn.Punya May 21, 2010 at 3:41 PM  

bagus2.nice post..

apapon layan sini juga
Tarik trafik guna backlink... jom kongsi tutorial d sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

intanurulfateha (◡‿◡✿) May 22, 2010 at 1:05 AM  

.gud lak!
.alaaa nk buat jugak tp tatau nk buat :(

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS