Tabiat Orang Malaysia

>> Wednesday, May 26, 2010

Selamat pagi kengkawan blogger ku sekalian. ! ! :-) kejap jer da hari rabu..X sabar nak tunggu weekend nie pulak..:-) hoooreyyyy ! ! Hari nie ada a few appointment nak kena g..Rezeki tu..Mane boleh tolak kan..Kalau tolak kang, xde gaji pulak aku..huahuahua ! !


Malam tadi aku lepak mcd, menolong kawan aku..Ajar dia pasal google adwords..Aku tengok non stop orang kat mcd tu..Penuh je memanjang...Macam2 jenis orang ada..Budak2, orang tua, melayu, cina, india, mat salleh...Sumer buat hal masing2..

Tapi ape yang aku perhatikan, orang2 malaysia nie nye tabiat sumer same...Da habis je makan, da sembang2, da bermanja2, terus blh macam tu je..Bekas2 makanan, bekas air mcd diorang, biar atas meja je..Kerusi pun x masukkan..Aku pun macam nie jugak ok ! ! :-) huahuahua ! ! 

Tapi ada a few mat salleh yang aku perhatikan, perhatikan awek mat salleh yang body meletup2 diorang nie lain la..Da habis makan, sumer sampah bekas makanan diorang, diorang ambik, masukkan kat tempat sampah..Masukkan kerusi bagai sumer, pastu baru diorang blah..Bagus kan mat salleh nie..nie bukan kali pertama la aku nampak mat salleh buat macam nie, banyak kali da..:-)

Ape kate kita tiru diorang nie..Sebab ape yang diorg buat tu bagi aku murnie:-) Aku pun buat2 best, da habis makan, buang sumer bekas makanan sendiri..Aku bangga menjadi aku..Wahh!! g2!!huahuahua ! !

7 comments:

cik qureen May 26, 2010 at 12:07 PM  

my mOm kate time dOrang kat US pOn camtu gak dulu...
orang kat sane, pas makan terus buang...
tapi kalO orang kte pas makan letak je kat meja kn...
kadang2 orang US nie kte bleh gak tiru perangai die yg elOk2...
kalO jmpe orang, smue orang die nk tegO...
huhu...

SHaFiQa May 26, 2010 at 12:09 PM  

bagusnya dorang..
orang msia mmg mcm tu trmasuklah sy..haha tp kerusi tu mmg kne msukkn kt tmpt asal..dah diajar mcam tu

redfingger May 26, 2010 at 1:03 PM  

cik qureen : mane yang baik kita ikut la kan..:-) x rugi pun buat benda baik..:-)


Shafiqa : betul tu...setakat masukkan kerusi memang da amalan da..:-) bagus2...

BeaN MorENo May 26, 2010 at 1:20 PM  

jom kita kemaskan Mc D bob malam ni...

[z@ck] May 26, 2010 at 2:54 PM  

aku rasa org Malaysia dah terbiasa dgn cara macam tu sebab ada waiter yang nak kutip segala pinggan mangkuk dorang..kat oversea, kebanyakan restaurant fast food tak ada waiter kutip2 sisa makanan ni...yg ada just bahagian cashier..so..nak tak nak dorang kena la buang sendiri sampah tu

redfingger May 27, 2010 at 12:58 PM  

bean : aku da kemaskan da bean..ko g la plak..huahuahuahuauha

redfingger May 27, 2010 at 12:59 PM  

z@ck : betul tu beb...nak wat cmne kan..nak ubah memang da payah..sebab da jadi buluh..kalau rebung boleh lagi...:-)

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS