PERMAINAN KANAK2 YANG DA DITANAM DALAM KUBUR

>> Thursday, May 6, 2010

Hai sumer..Hujan bukan main lebat lagi malam nie kan...Tapi kejap jer pulak hujan nyer..Syok sangat untuk tido, tapi sebelum tido, kasi update sikit dulu la kan.. (macam bagus jek) huahuahua..

Ape ek permainan yang zaman2 dulu budak2 kecik mesti main, x kisah la kat sekolah ker, balik dari sekolah ker, sementara tunggu mak bapak jemput balik sekolah ke, main petang2 ke..Banyak sangat permainan2 nie sumer da dilupakan zaman sekarang nie..

Jom kita samer2 usya apekah permainan2 tu, kita tengok dan fikir same2 ada lagi x budak2 sekarang nie main..:;

1) Main bola guna kertas..
Korang tau x gamne nie yang mane satu..Aku suker giler main game nie dulu2..Juara lagi wei..:) huahuahua..Game nie yang buat player nye dari kertas tu, lipat kertas sekali, tegakkan, ikut kau la nak buat formasi jenis cmne pun..Bola nye buat bulat2 dari kertas jugak..Simpe gile, tapi hari2 main..:-)

2) Baling selipar @ tin..
Nie memang da jarang sangat da budak2 sekarang main..Tapi blogger2 ramai betul main permainan nie hari tu time kat Gatsby Street Fair..Sonang gilo..:-) huahuahua..

3) Main guli @ buah getah..
Yang nie la game yang paling best..Mane x nye, sape menang dapat guli tu, lagi banyak ko menang lagi banyak la koleksi guli kat umah korang..Siap ada guli power (guli power nie kira dalam banyak2 guli dia, ada sebijik la yang paling hebat, kononnye la) huahuahua...:-)

4) Lawan getah pemadam eraser..
Ha..Game nie punye pasal la time sekolah rendah dulu aku penah kena tuduh curi pemadam kat koperasi..Mane x nye, aku ada baaanyakkk giler pemadam, berkotak2 lagi tu..Asal kan menang je sah2 akan dapat pemadam tu..Padahal time belajar kalau salah tulis pinjam pemadam orang lain...mengong..huahuahua..:-)cakap je nak jenis ape, sumer name negara ada kot..tp kajian tempatan x dapat A jugak..huahuahua...

Ha, tu la antaranye, dan macam2 jenis lagi..Sumer nie budak2 sekarang da x main sangat kot or x main langsung..Yela, nak main ape nye, sementara nak tunggu mak bapak jemput dari sekolah main iPhone, blackbery..kan lagi senang tu, x yah gerak pun..Main jer diam2..Dasat kan budak2 sekarang?:-)

p/s : ape permainan zaman2 dulu korang?best kan time tu, xde tanggungjawab..Belajar je sudah..Mane doremon nie, jom ajak dia g zaman dulu2 kejap..korang nak x?:-)

6 comments:

kasih May 6, 2010 at 11:40 PM  

suma di atas sy pernah main..
paling best baling selipar tu..
aha..sakit dia..umphh..haha..
lawan getah pemadam? sampai sekarang masih main..

milla May 6, 2010 at 11:44 PM  

Guli still belambak kat rumah akibat terer sangat dulu lawan guli :P bebudah zaman sekarang mana main ni semua, PSP je dalam tangam 24jam. Tak pun paling lopek HP :D

redfingger May 6, 2010 at 11:44 PM  

kasih : sekarang x main da...da besar da nie..huahuahua..

miss hav0c May 7, 2010 at 12:13 AM  

aku suka aku suka!! sumer!!

redfingger May 7, 2010 at 12:43 AM  

milla: memang...betul sangat statment ko 2...terlalu tecno kot budak2 skrg nie..x challange dowh..

redfingger May 7, 2010 at 12:43 AM  

miss havoc : kalau nak main permainan2 nie skerang mau kena gelak kot...

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS