KENAPA MANUSIA BELUM LAGI KAYA!!! PART 2

>> Tuesday, March 23, 2010

Aloooppsss...sekarang nie musim hjan la kan?asalkan petang je mesti hujan..bukan main lebat pulak 2...angin giler punye kuat..so hari nie aku nak sambung balik faktor2 kenapa manusia masih lagi belum kaya...so kali nie aku nak sambung faktor2 yg no 3 pulak..apakah ia??faktor yg no 3 nie memang ramai sangat manusia melaluinya...termasuk la aku satu masa dulu...

TERLALU FOKUS KEPADA PENDAPATAN AKTIF
Sebelum aku hurai kan sikit, sorang jutawan penah cakap, "kita tak kan jadi kaya kalau kita tak buat duit time tido"..korang faham tak?senang je ayat 2..:-) ape benda plak pendapatan aktif nie?pendapatan aktif nie kira gaji korang la..korang keje kuat mcm mane pun banyak 2 je la gaji korang..berbeza ngan pendapatan pasif, kita buat keje sikit, tp pendapatan akan berterusan..:-) mudah kan?Macam2 cara nak dapat kan pendapatan aktif nie..

Senang kan?korang fikir la..Kita boleh kerja 8 jam untuk dapatkan 5 ribu...Dan kita juga boleh dapatkan 5 ribu tu dengan bekerja hanya 1 jam sahaja..So korang fikir la mane satu cara yang korang nak dan lebih mudah..jumlah ys same blh dapat, tapi cara bekerja yang smart boleh mengurang kan kita buang masa..:-)

p/s : buat duit time tido..senang x?

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS