kenapa jadi begini???

>> Thursday, November 12, 2009

eeelllooppppsss sumer....tajuk n3 kalie nie macam bagus je kan...kenapa jadi begini???da macam drama swasta la pulak....hahaha....drama punye tajuk pun x macam nie la...dush dush dush....:-p

apekah cerita di sebalik tajuk nie????

mcm nie....tadi aku sembang2 ngan kakchik aku...sembang2 pasal insurans..aku mmg ada plan nak beli insurans bila aku nye kewangan da stabil sikit nanti...kakchik aku cakap dia ada jumpa ngan org insurans semalam...akak aku saje la tanye2 kat org 2 yg aku nk beli insurans...inurans kan ada mcm2 jenis...so nak tau la ape yg bagus, medical card ke hape ke...tapi sebelum 2 akak aku cite la dulu aku nye medical history....then org insurans 2 cakap..korang nak tau dia cakap ape??????...
dia cakap...................

***ooowwhhhh, kalau cm2 dia x layak nak beli insurans...***

wahhhh, aku x layak nak beli insurans????apehal lak wei?????mmg aku ada beberap penyakit la...:-( muda2 lagi da ada penyakit....
aku ada darah tinggi!!!!!time aku s2dy dulu la...pas2 aku makan ubat...sampai la sekarang...aku still makan ubat lagi..(tp kdg2 ada gak tlupa mkn ubt!!!!!) sekarnag BP aku ok je, xde la tinggi mane da pun...cm BP normal la...kalu dulu, 100/145...ko bayang kan la betapa tinggi nye 2!!!!!tp 2 dulu la....

aku ada gastrik gak..gastrik yg agak serius!!!sampaikan aku terpaksa berenti keje hari 2 disebabkan gastrik aku yg bermaharajalela!!!!teruk dowh, masuk hospital lagi...siap buat ultrasound(wah,cm org pregnant plak...:-p ) wat scan sume...mmg teruk...sebab dalam perut aku da luka2...and ada cecair ape ntah...aku x ambik pot sgt!!!! *boleh pulak....*

disebabkan pekara2 diatas la aku x layak nak ambik insurans...tp xkan la sampai cm2...xkan la insurans nak cover org yg x sakit je...patutnye org yg sakit la kena cover...haram jadah betoi!!!!!

kesian x kat aku nie????:-(
nampaknye terpaksa la keje best2, cari duit byk2!!!!sebab da tau ada penyakit!!!...
wawawawawa.......:-(

2 comments:

fndrocka November 12, 2009 at 9:45 AM  

itu prosedure biasalah untuk syarikat2 insurans..dorg nakcover risk yang minimal je.

rasanya ada gak insurans untuk certain2 penyakit,tapi mahal rasanya..

Mawar_berduri November 13, 2009 at 3:44 PM  

Owh...macam tu ke?..mmm...ape la diorang ni...nak untung je tau..ahaks ..

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS