BERBUKA HARI PERTAMA DENGAN AIR HUJAN | SEDIH

>> Friday, August 13, 2010

Hai korang sumer..Pagi nie agak cerah la, bulan puasa nie memang panas la kan, tapi bila petang je mesti mendung..Semalam time petang hujan bukan main lebat lagi...Tapi mujur la kekuatan iman masih tebal..Smiley Faces  Kalau time kecik2 dulu kalau da panas2 confirm asyik mandi je..Nak hilang kan panas badan..Tapi mandi je ok, no no telan air...Smiley Faces


Nak cite sikit time aku belajar dulu kat terengganu, 1st day nak bukak puasa..Duk umah sewa la katakan,nak masak memang x la..Jalan paling mudah adalah memborong di bazar ramadhan je la..Ia nya lebih mudah dan praktikal mengikut logik kepala otak..Smiley Faces

Da kul 5 lebih da time tu, konon2 malas la nak g bazar awal..Memang malas time tu, tapi terpaksa la g sebab kalau x, nak makan ape..tangguh punye tangguh duk melayan tv je, tengok2 jam da kul 6.30...Tapi buat relax je, confident hari pertama org x ramai kat bazar..Start moto, g ramai2 dengan gaya poyo  nye masing2..Siap konvoi macam kembara merdeka petronas pulak da aku tengok..Smiley Faces


Sampai je kat bazar da dekat kul 6.45, tengok sumer da habis!Giler menggelabah, terus naik moto, nak balik umah, plan nak masak air je la..lepas magrib baru kuar balik g makan..Sebab satu ape pun da xde kat bazar..Giler betoii..Start je moto, nahhhh, ambik ko hujan turun dengan lebat nye..Adoi, satu lagi hal..



kalau bus stop macam nie xpe lah jugak
SO berenti la kat bus stop, jalan da sunyi da time tu sebab da nak azan magrib, orang sumer nak buka pose da..Kitaorang masih lagi kat bus stop..Ingat nak redah balik umah dalam hujan, tapi hujan lebat to the max!dengan sadis nye dengan azan berkumandang!!sob sob sob..Smiley Faces




Nak buka ngan ape nie?ada nak minum air hujan je time tu..So bakar la rokok nak bukak pose..Dengan confidentnye, siap baca doa tu bukak pose ngan rokok..hahaha...Lame gak kitaorang duk kat bus stop tu, dekat kul 8 kot  baru hujan berenti...Naik ngantuk pun ada.Smiley Faces



Sejak hari tu, lepas asar je terus g bazar..Balas dendam punyer pasal, x nak dah bukak pose ngan rokok, dekat bus stop pulak tu..ish..ish.ish...


P/s : Tu la antara kenangan hari pertama aku bukak puasa time belajar, kelakar pun ada kalau ingat balik.. Korang pulak macam mane?Ada x yang kelakar? budget cite ko nie kelakar sangat haram

2 comments:

lya August 13, 2010 at 2:36 PM  

giler haram punya kelakar.. hahaha..

lain kali ready2 la makanan.. megi pun cukup laa.. haha..

redfingger August 13, 2010 at 3:30 PM  

hahahaha...
over confident la katakan...
last2 asap sebagai juadah puasa..:-)

Post a Comment

  © Setelah digodek-godek.....inilah... MARLBORO MERAH by JariMerah 2010

LOMPAT KE ATAS